Katarina johannesson, kommunalråd i Årjäng. Foto: Årjängs kommun.
Årjäng

Nytt köpcentrum försenat

Beslutet om bygget av ett nytt köpcenter, med bland annat så kallad sällanköpshandel i Årjäng, har dragit ut på tiden.

– Planerna har blivit något förskjutna när det gäller byggstarten så det som är aktuellt för dagen är att man ska komma igång och bygga nu under det här halvåret, och att det ska vara klart för invingning andra halvåret 2011, säger kommunalrådet i Årjäng Katarina Johannesson.

– Det man har justerat i förutsättningarna som gällde för ett år sedan är att man tar ner butiksytan till 20 000 kvm mot tidigare 30 000. Orsaken är att de måste ha tecknat avtal till minst 70 procent av ytan för att kunna dra igång bygget, så man satser lite mindre till att börja med för försöka komma igång i stället.

– Hela området med detaljplanen bygger på upp till 50 000 kvm så det går att bygga ut i etapper stegvis framöver. Det är ofantligt stort med tanke på våra trakter, så det är en stor satsning där det kan bli 100 till 150 nya jobb.

– När det gäller konkurrensen så påverkar en sådan här stor satsning mindre företag. Det har blivit en förskjutning eftersom de stora centrumen drar till sig mer och mer folk, så det är nya förutsättningar när det gäller konkurrens, så är det, avslutar Katarin Johannesson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".