Biskopen möter ledare i Syrien

Just nu är Biskop Esbjörn Hagberg i Syrien på en resa, där han träffar andra religiösa ledare, både kristna och muslimer.

– Syrisk ortodoxa kyrkan är den största ortodoxa kyrkan vi har i Sverige. Och därför känns det viktigt att fördjupa kontakterna och relationerna med dem. Det här är ett försök att bygga relationerna djupare i Sverige, men också att bygga i relation till deras ursprung, säger biskop Esbjörn Hagberg.

Under resten av veckan så kommer den svenska delegationen med representanter från Katolska kyrkan i Sverige, Baptistkyrkan och Sveriges kristna råd att försöka träffa så många kyrkoledare som möjligt och även muslimska ledare.

– Det är första gången som jag är i Syrien och det är många intryck. Nu förstår jag bättre Syrisk ortodoxa kyrkan i Sverige, när jag har fått möta de sammanhang som syrianer och assyrier kommer ifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista