Karlstad

Statsministern intresserad av Communicare i Karlstad

Den ideella organisationen Communicare i Karlstad har under det sista året hjälpt 1000 ungdomar att få en egen inkomst och 200 ungdomar har dessutom fått hjälp att starta ett eget företag. Det lockade statsminister Reinfeldt att komma på besök.

– Vi jobbar med en rad olika projekt och vi jobbar med att stimulera ungt entreprenörskap. Varje individ ska äga sin egen framtid lite grann och komma bort från ett utanförskap och bidragsberoende till någon form av meningsfull verkamhet som det går att försörja sig på och det är det som har gjort att Reinfeldt ville komma och titta på vår verksamhet, säger Markus Hjalmarsson, verksamhetschef på Communicare.

– Vi har ju funnits sedan -96 och under de åren har vi hjälpt ut ungefär 3 000 unga till jobb, 1 000 att börja studera, 800 företag har startats och 250 har valt att åka utomlands till olika projekt, säger Markus Hjalmarsson vidare.

I sitt nuvarande projekt har Communicare 660 ungdomar på 26 orter i sex län.

Madelene Persson och Anna Nilsson har nyligen startat ett café i Sunne med hjälp av Communicare.

– Dom stöttar oss otroligt mycket. Vi får ställa vilka frågor vi vill, när som helst, och dom har svar på allt. Mycket marknadsföring har också fått och folk kommer ju till oss för att dom har sett det här och det är jättekul. Sedan får vi ekonomisk hjälp som vi är i stort behov av och vi fick ingen annan hjälp, säger Madelene och Anna.

– Vårt unika sätt att se på varje enskild individ och att vi tror på alla människor är vårt sätt att arbeta, och vi bryr oss inte så mycket om vad dom gjort innan dom kommer till oss, utan det är nu och framåt som gäller, avslutar Markus Hjalmarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".