Birgit Echeverri, chef avdelning 34. Foto: Andreas Ruuth/SR.
Karlstad

Ny mindre klinik ska ge bättre hjärtvård

Nu har en ny hjärt- och akutmedicinklinik invigts på centralsjukhuset i Karlstad och med en ny mindre organisation ska vården för patienterna bättre.

– Det blir ingen skillnad i den medicinska behandligen men jag tror att vi kan samarbete mer och få nytta av varandras personal, säger Birgit Echeverri avdelningschef för avdelning 34, hjärtavdelningen.

Den nya kliniken innebär att Mava, den medicinska akutvårdavdelninen bryts ut och slås ihop med hjärtavdelningen.

Värmland är ett av de län där som ligger i dödsfall på grund av hjärt och kärlsjukdomar. Den nya kliniken innebär inte mer pengar till just den här vården utan ska ses som en del i ett långt arbete, där Johan Lugnegård är verksamhetschef.

-- Vi gjorde en extra satning för fem, sex år sedan och började ett mer strukturerat förändringsarbete och det fortsätter vi nu.

Den nya hjärt- och akutmedicin avdelningen håller fortfarande till i sina gamla lokaler men om allt går som det ska de två avdelningarna om ett år dela lokaler i den nya delen av sjukhuset som byggs just nu.

Vad innebär det för patienterna?

– Patienterna kommer då kunna dra nytta av klinikens samlade kunskap, säger Johan Lugnegård verksamhetschef på hjärt- och akutmedicinkliniken

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".