Erik Bergeå och Daneil Talje, Skolinspektionen. Foto Roy Malmborg/SR
Munkfors

Skolinspektionen på Forsnässkolan

I två dagar har Skolinspektionen funnits på Forsnässkolan och intervjuat både lärare och elever. Idag är det en helt annan stämning på skolan än det har varit tidigare enligt eleverna. Då var situationen så turbulent att skolledningen tog in väktare för att få den under kontroll.

I mitten på nästa vecka kommer skolledningen att få en första en första återkoppling av Skolinspektionen.

– Vi kan inte se en skola som har kapitulerat så som framkommit i media, säger Erik Bergeå undervisningsråd.

Sex elever finns idag i en särskild undervisningsgrupp och enligt rektor på skolan så går det bra och eleverna trivs. Samtidigt som den här åtgärden givit det lugn som nu är i skolan.

– Det vi kan säga idag, är att de vuxna inte har synts i tillräcklig grad ute bland eleverna på raster. För övrigt kommer vi att efter att ha skaffat oss en helhetsbild ge skolledningen en första återkoppling nästa vecka. Hela rapporten kommer att vara klar under april månad, säger Erik Bergeå.

På högstadiedelen av Forsnässkolan går 185 elever varav 30 stycken har intervjuats av inspektörerna. Frågeställningarna använts sedan också till personalen på skolan så att den bild som framträder ska bli belyst från olika håll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".