Så här ska Konsum Värmlands nya butik i Torsby se ut. Skiss: Konsum Värmland
Torsby

Konsum Värmland storsatsar

Konsum Värmland vill bygga en ny storbutik i Torsby för 40 miljoner kronor. Konsum Värmland har skickat in en ansökan om detaljplaneändring till kommunen för en ny butik intill Toriakorset.

Butiken blir 3 000 kvadratmeter med upp till 180 parkeringsplatser.

– Efter framgångarna med våra tidigare nybyggen, bland annat på Hammarö, Kil, Sysslebäck och Sunne, vill vi nu gå vidare i Torsby och framförallt då i Toriakorset, som vi ser som en mycket intressant handelsplats, säger Konsum Värmlands vd och koncernchef Steve Fredriksson.

Från Konsum Värmlands sida hoppas man på ett snabbt svar. Ärendet kommer att behandlas i kommunen och det är först när utfallet är klart som man kan svara på när den nya butiken är klar för öppning.

– Under en tid har vi undersökt olika alternativ angående vår expansion i Torsby. Nu ser vi verkligen fram emot att hitta en lösning och komma igång så snabbt som möjligt, säger Steve Fredriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".