Mikael Löfgren. Foto: Lennart Nordenstein/SR
Torsby

Löfgren funderar på framtiden

Mikael Löfgren har varit det norska skidskyttelandslagets förbundskapten i två år, men nu går hans kontrakt ut den första maj. Norrmännen vill förlänga kontraktet, men Mikael har ännu inte bestämt sig för hur han ska göra.

– Det har varit två fantastiska år tycker jag att få jobba med världens bästa skidskyttar, som jag har fått gjort.

När Mikael Löfgren från Torsby fick förfrågan för två år sen från det norska skidskyttelandslaget om att bli förbundskapten, var det många som höjde på ögonbrynen eftersom han var den första utländska tränaren i det som betraktas världens bästa skidkyttelandslag med Ole Einar Björndalen i spetsen.

Men nu går alltså tvåårskontraktet ut den första maj. Norrmännen vill förlänga kontraktet, och Mikael kan tänka sig en fortsättning, men under förutsättningen att han får vara mer hemma i Torsby och med familjen.

– Det skulle vara kul med en fortsättning om det vore möjligt.

Skulle du kunna tänka dig att jobba med det svenska skidskyttelandslaget?

– Nja, då är problemet detsamma. Då blir man också borta mycket, om inte mer.

Om du fick välja mellan det norska och det svenska skidskyttelandslaget, vad skulle du välja då?

– Det var en klurig fråga. Det svenska vore ju roligt naturligtvis, men jag har ju jobbat med norskarna i två år så det är ju klart att man känner mycket för de pojkarna man jobbar med. Det blir ju väldigt nära förhållande. Så på det viset så känner man att man vill fortsätta att utveckla det några år till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista