Konsum Värmland Foto: Lars-Gunnar Olsson

2009 ett bra år för Konsum Värmland

Till glädje för medlemmarna så har det gått mycket bra för Konsum Värmland under 2009. Koncernens rörelseresultat ökade med 11,5 miljoner kronor till drygt 31,3 miljoner jämfört med föregående år.

– Det kommer medlemmarna tillgodo genom att vi kan återinvestera resultatet i nya butiker och nya anläggningar fram över. Vi har ju gjort en lång resa, men är ju inte klara på något sätt. Vi har ganska mycket kvar. Det är ett antal butiker som kräver en hel del investeringar, så vi har behov av en hel del pengar för att klara och se till att vi får bra och moderna butiker över hela Värmland, säger Steve Fredriksson.

– Det är ju väldigt många som har bidragit till det goda resultatet. Man kan ju aldrig säga tillräckligt många gånger att det här är ett arbete som väldigt många gör tillsammans och då blir det effekter helt enkelt. När alla går i takt åt samma håll, då får en sådan här organisation ett väldigt utfall som blir positivt och det är det vi har gjort. Det är många medarbetare som har bidragit till det här, fortsätter Steve Fredriksson.

– Det viktigaste för oss är nu att fortsätta med de butiksförändringar och den butiksstruktur vi håller på med, men det är också att fortsätta med arbetet att vi ska utöka det lokala och närproducerade i Värmland. Vi brukar säga att vi vill bidra till ett livmedelsnäringens Gnosjö, och att det ska ligga i Värmland, att få fler som tillverkar småskalig livsmedelsproduktion. Den näringen, den tror vi väldigt mycket på och att den ska kunna utvecklas ytterligare och därmed skapa arbetstillfällen i Värmland, avslutar Steve Fredriksson koncernchef och vd för Konsum Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".