Reine Johansson förbereder fest. Foto: Laila Carlsson/SR
Vattenläckan

"Man är inte förberedd på sånt här"

På Hammarö ska det bli fest ikväll hos familjen Johansson. Omkring 25 gäster ska komma och förberedelserna pågår för fullt i köket där dottern Felicia vispar ihop en cheesecake. Det är bara ett fel, det finns inget vatten i kranarna och toaletten fungerar såklart inte heller.

– Det var panik typ, säger Felicia Johansson om hur det kändes när familjen vaknade i morse och det inte fanns vatten i kranarna.

– Jaha, man tänkte nog hur ska vi kunna gå på toaletten nu då? Men det går ju inte. Gästerna får gå ut. Och behöver de sitta ner på toaletten, då blir det svårt, säger Reine Johansson.

Familjen försöker att dra nytta av snön som fortfarande ligger kvar på tomten i villaorådet, en typ av tomt som inte inbjuder till privata toalettbestyr.

– Vi försöker att smälta lite snö, det står lite hinkar ute i solen, men det tar ju tid innan det smälter.

Morgonens tråkiga överraskning fick familjen att åka iväg till Biltema för att köpa dunkar att fylla med vatten, men de var redan slutsålda fast klockan bara var omkring tio på förmiddagen.

– Man är ju liksom inte förberedd för sånt här, men det var slut på dunkar överallt. Vi fick köpa en trycktank till en båt, som var på 25 liter, så den har vi försökt att fylla med vatten.


Mer information om vattensituationen

Fler artiklar om vattenläckan
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".