Vattenkvaliteten stoppar behandlingar/SVT Bild.
Vattenläckan

Folktandvårdens behandlingar inställda på måndag

Den stora vattenläckan i helgen gör att Folktandvården tvingas ställa in alla behandlingar i Karlstad och på Hammarö under måndagen.

Vattnet är inte godkänt som dricksvatten, och vid många av tandvårdens behandlingar sprutar vatten direkt från vattenledningarna rakt in i patienternas munnar.

Även om man spottar ut vattnet bildas en vattendimma runt patientstolen som både patienter och personal andas in.

Efter samråd med smittskyddsläkaren beslutade därför tandvårdschef Hans Östholm på söndagen att alla behandlingar ställs in i första hand på måndag, eventuellt ytterligare någon dag tills prover bekräftar att vattnet håller godkänd kvalitet.

De kliniker som är berörda är

Folktandvården på Skoghall, på Våxnäs, i Tingvalla, i Haga, på Norrstrand, på Kronoparken, på Centralsjukhuset, samt specialisttandvården för endodonti- och paradontologi, protetiik samt pedodonti.

Folktandvården i Molkom har öppet som vanligt.

Undersökningaroch behandlingar som inte medför någon risk kommer att genomföras och dessa patienter kommer att kallas personligen per telefon.

Ulla Walldén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".