Lars-Göran Melin, enhetschef Rosenbad. Foto: Johanna Skoglund, SR Värmland.
Karlstad

Kreativa lösningar efter läckan

Vid resurscentrum Rosenbad i Karlstad, med ett hundratal äldre på korttidsboende, jobbade personalen hårt under lördagens vattenläcka för att lösa bland annat toalettproblemen.

– Som tur är så är det vinter fortfarande så vi var ute och hämtade snö som vi smälte i torkskåpet, så fantasin är det sista som lämnar människan. Det blev ju inte som en vanlig lördag, men ganska snart hade vi läget under kontroll, säger Lars-Göran Melin, enhetschef på Rosenbad.

– Det blev inte heller någon lunch, för Gunnern som gör vår mat var ju utan vatten, så vi fick hitta på lite alternativa lösningar. Våra gäster här fick önska lite grann vad de ville ha, och det gick bra.

– Största problemet har varit hygien, toaletter och sådana saker. Vi använder ju oss av tvätt på flaska, men någon längre tid hade det varit svårt.

– För våra boende gick det bra. Det första vi gjorde var att se till att kaffeautomaterna drog igång, sedan blev det ganska lugnt, avslutar Lars-Göran Melin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista