-Jag tror att det kan ge nya möjligheter för våra ungdomar, säger Mathias Mellberg på Communicare. Foto: Malin Björk/SR
Karlstad

Europeiskt samarbete mot ungdomsarbetslöshet

Communicare är iniativtagare till ett fem dagar långt seminarium om hur Europas länder hjälper arbetslösa ungdomar ut i sysselsättning.

-Här kommer fokus ligga på möjligheter, säger Mathias Mellberg som är idégivare till seminariet.

Mathias Mellberg jobbar med projektet "jobbcollage" på Communicare i Karlstad. Projektet går ut på att hjälpa arbetslösa ungdomar mellan 19 och 25 att komma ut i någon form av verksamhet.

-Det kan vara arbete, eget företagande, eller så kommer de på att de behöver utbilda sig för att komma dit de vill, säger Mathias Mellberg.

Communicares metoder är väldigt framgångsrika och just detta är syftet med seminariet.

Att Europas länder ska berätta för varandra hur de gör för att hjälpa ungdomarna ur utanförskapet, som arbetslöshet innebär och på så vis kunna förbättra sin eget arbete så att ännu fler ungdomar kan få arbete runt om i Europa.

Sammanlagt kommer 28 deltagare från nio europeiska länder kommer att finnas på plats för att få dela med sig av sina metoder.

-Det kommer bli en jätte bra vecka och jag kommer att få ut minst lika mycket som alla deltagare, säger Mathias Mellberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".