ARVIKA

Billgrens film visas på filmfestival

Den 16-17 april kommer Värmlands egen filmfestival att arrangeras i Arvika. Besökarna kommer bland annat att få se biopremiären av en film signerad ingen mindre än konstnären Ernst Billgren.

- Festivalen anordnas i Arvika eftersom det finns ett stort intresse av film här, det finns mycket film i stan, säger Christian Olofsson som är en av de som är med och arrangerar festivalen.

Värmlands filmfestival är ett samarbete mellan Proton, Ritz, Bio Kontrast, Stadsbiblioteket samt Palladium. Invigningen kommer att hållas den 16 april på Svea-biografen där den gamla stumfilmen "En Kvinnas Martyrium" kommer att visas, samtidigt kommer livemusik att spelas. Festivalen kan också stoltsera med biopremiären av Ernst Billgrens "Historien Om Allt"

- Ernst Billgren gjorde den 2004, men eftersom den handlar om allt så blev den ganska lång. Nu har de klippt ner den och vi ska visa den på bio för första gången. Det känns bra, jag har själv smygtittat på filmen och tycker att den verkar intressant, säger Christian Olofsson.