Karlstad

Dyra bostäder i Mariebergsviken

KBABs planerade bygge i Mariebergsviken väntas bli ett dyrt projekt och nu föreslår Alliansen att hälften av bostäderna ska bli bostadsrätter.

Frågan ska nu utredas men vänsterpartisten Claes Wallenius, tillika ordförande i KBABs styrelse, är missnöjd över att kommunstyrelsen beslutade att inte godkänna byggförslaget.

– Vi måste bestämma oss för vad vi vill med det här förslaget, det trodde jag att vi hade gjort, säger KBABs styrelseordförande Claes Wallenius (V).

– Vi har jobbat länge med byggprojektet och lagt ner mycket arbete så att börja om nu är väldigt ineffektivt.

KBAB vill bygga 128 lägenheter på land och 12 bostäder på vattnet i Mariebergsviken i Karlstad. Inklusive tomt väntas prislappen hamna på 273 miljoner kronor. Hyran för en trea skulle då motsvara 13 000 kronor, men så höga hyror tänker inte KBAB ta ut. Istället ska KBABs övriga hyresgäster få subventionera hyrorna, något som Alliansen tycker är orättvist som istället föreslår att hälften av bostäderna ska bli bostadsrätter.

– I förslaget som ligger har man bara tittat på hyresrätter, vi i Alliansen tycker att det finns anledning till att titta på andra upplåtelseformer som till exempel bostadsrätter, säger Per-Samuel Nisser (M)

– Att det är sent påkommet spelar ingen roll så länge det är ett bra förslag, och nu när det är återremiss får vi chans att diskutera det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".