- Vill man ha ett jobb så får man det, säger Sara Strand, Caroline Liljedahl och Andreas Helin. Foto: Lennart Nordenstein/SR
Sunne

Jobb trots allt för Brobyelever

Trots en kärv arbetsmarknad för ungdomar så har nio av 50 elever från Broby Grafiska i Sunne fått eftertraktade jobb efter tre års KY-studier.

Tre av dem har sökt och jobbat som praktikanter i Stockholm och Göteborg, och det har resulterat i att några börjar redan på måndag.

Sara Strand 23 år från Katrineholm har fått jobb som förpackningsdesigner i Stockholm, Andreas Helin från Hammarö ska på måndag börja som grafisk designer på ett välrenommerat företag i Stockholm. Caroline Liljedahl 25 år återvänder hem till sin hemstad Göteborg för att jobba på en reklambyrå.

Gemensamt för alla tre är att de har legat i för att få jobb, dessutom ett jobb som ungdomarna studerat till. Om framtiden säger alla att det ska bli skönt att slippa leva på studiebidrag, och få en riktig lön. Och dessutom jobba med det de vill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".