Bröderna Rongedal Foto: Maja Suslin Scanpix

Team Rongedal kvar efter kaos

Det rådde stor förvirring under utröstningen i Tv4:s Körslaget på lördagskvällen.

Det stod mellan team Rongedal och Gyllenhammar när det skulle avgöras vilket lag som skulle bli först att lämna programmet.

Först meddelade programledare Gry Forsell att Gyllenhammars fick stanna men ändrade sig sedan snabbt då hon fått fel uppgifter från kontrollrummet.

Tillslut blev det team Rongedal som får stanna minst en vecka till.

– Det var helt galet faktiskt. Det klickar någonstans i maskineriet på produktionen TV4 och det som händer är att det blev fel vid en överföring av en information. Informationen som gick fram att de som åkt ut var team Gyllenhammar och alltså inte att de var kvar. Och det blev ju helt kaosaktigt, säger Magnus Rongedal.

Hur gick snacket i kören?

– Det är en sådan emotionell berg- och dalbana. Bror och jag var fruktansvärt arga efteråt, vi var väldigt förbannade men inte för egen räkning. Brorsan och jag är ju artister och vi ska stå ut med skit det vet vi. Men den här underbara skaran på tjugo personer som ställer upp och tar ledigt från jobbet och övar varenda liten minut av sin fritid för att det här ska bli bra tv och så är det så här det blir. Det kändes otroligt jobbigt faktiskt, säger Magnus Rongedal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".