Maria Frisk (MP), Lena Karlsson (V) och Ingela Wretling (S) presenterade majoritetens jobbsatsning. Foto: Roy Malmborg/SR.
KARLSTAD

Jobbsatsning inom kommunen

200 arbetslösa ska få anställningar i 4-6 månader inom Karlstad kommuns bolag och förvaltningar.

Den jobbsatsningen inom kommunen presenterades under måndagseftermiddagen av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern.

Satsningen riktar sig i första hand till arbetslösa ungdomar, arbetslösa med funktionsnedsättning och långtidsarbetslösa.

---De behöver vår hjälp mest av alla. Ungdomsarbetslösheten ger så mycket negativa effekter, som dåligt självförtroende. För de som har funktionsnedsättningar får det inte bli så att vi ser det som ett hinder. Vi måste ha arbetsplatser som gör det möjligt att arbeta trots funktionshinder, säger Lena Karlsson Vänsterpartiet.

---Trädgårdsarbete, jobba i natur och parker, arbete som elevstödjare, är några av de jobb som det blir. Även äldre kan få hjälp. Vi stimulerar också de mellan 61 och 64 att sluta i förtid och gå hem med 25 procent av sin lön. Jobben ska då stimulera arbetsmarknaden och inte tas bort. Den 25 procentiga lönen kan kombineras med ett nytt jobb, pension eller liknande, säger Lena Melesjö Windahl Socialdemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".