Dansstudion i Karlstad bjöd på en föreställning mot mobbning, främlingsfientlighet och utanförskap. Från vänster: Erik Eriksson, Elin Kinell, Sara Engström, Anders Westin och IA Pettrsson Foto: Malin Björk
Deje

Dansar för att bekämpa mobbning i Deje

Igår bjöds Dejeskolans högstadieelever på en annorlunda dansföreställning. Det var Dansstudion i Karlstad som visade en föreställning om mobbning, våld och främlingsfientlighet.

– Föreställnigen växte fram för ett år sen, vi kände att de här ämnena var viktiga och ville komma ut bland ungdommar, säger IA Pettersson från Dansstudion i Karlstad.

– Dans får inte bara finnas på en teaterscen. Det är viktigt att eleverna själva får delta, inte bara titta på. Vi hoppas att det kan leda till att de själva blir aktiva och skapar egna dansgrupper.

Dejeskolan sökte kulturpengar från Skapande skola och fick beviljades pengar till det här dansprojektet.

– De belyser ett viktigt ämne. Föreställningen är stark och berör verkligen, säger Ingela Svärd, projektansvarig och är lärare på skolan.

– Det är allvarliga frågor och vi lärare ett stort ansvar att bekämpa mobbning, främlingsfientlighet och utanförskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".