Bluffläkaren i Torsby opererade patienter

Den falske läkaren på sjukhuset i Torsby skrev inte bara ut narkotikapreparat till sig själv och andra - han opererade också ett stort antal patienter. Det avslöjar landstingsledningen som tvingas konstatera att utredningen blir mer omfattande för var dag som går.

-Vi har fått fram en lista där hans namn förekommer 56 gånger. I 16 fall hade han varit assistent till en erfaren kirurg, i 40-talet fall hade han varit operatör och 18 gånger hade han opererat ensam utan assistent, säger landstingsdirektör Ulf Öhman till Sveriges Radio Värmland.

Enligt Ulf Öhman vet man ännu inte om någon patient kommit till skada men han utesluter inte att så kan vara fallet. Han berättar också att alla de patienter som bluffläkaren opererat ska kontakats av landstinget.

Biträdande landstingsdirektör Kristina Lange Carlsson bildade på fredagen en tillfällig ledningsorganisation för sjukhuset. Den ska fungera under utredningstiden som är beräknad till ett halvår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".