Lantbruk

Djurhållningen kritiserad länge

Ägarna till den gård där länsstyrelsen i onsdags tvingades avliva flera djur har fått kritik mot sin djurhållning flera gånger tidigare. Det berättar länsstyrelsen.

När polisen kom till platsen i onsdags fann de ett 20-tal döda djur samt flera utmärglade. Enligt uppgifter till Sveriges Radio Värmland har det bland annat tidigare legat döda djur länge på gärdena utan att tas om hand.

Att problemen kunnat fortgå så länge förklarar länsstyrelsens verksamhetschef Torben Ericson med att problemen kan öka snabbt och att det sett godtagbart ut när djurskyddet tidigare kommit på inspektion.

– Det som har hänt sista månaderna är ju att det har gått totalt över styr och det visar ju att det kan gå ganska snabbt. Under de här åren som de har haft kontroller så har bristnivån och kvaliteten varit på ungefär samma nivå hela tiden. Det har varit brister, det har inte varit bra fast inte så här allvarligt. Men sedan så har det kraschat ur någon gång sent i höstas eller i vinter, säger Torben Ericson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista