FOTBOLL

Mallbacken förlorade hemmapremiären.

Det blev en hemmapremiär i moll för Mallbacken då gästande IFK Kalmar lämnade Strandvallen tre poäng rikare. Siffrorna blev 1-2 (0-1) och det var främst i den första halvleken som Mallbacken hade svårt.

Mittfältet hängde inte med Kalmars snabba och bollsäkra spelare och kom inte in i matchen. Det blev bättre i den andra halvleken men hemmalaget kom inte till längre än ett reduceringsmål av den unga Mimmi Larsson.

På något sätt var det Kalmar som hade den största viljan att spela fotboll före paus. Hemmalagets mittfältare hängde inte med och då de hade svårt att få tag på bollen blev det få bollar att jobba med för Mimmi Larsson och Linda Wallin på topp.

Efter pausvilan hände betydligt mera positivt för hemmalaget och flera riktigt bra chanser skapades. Känslan var att om det hade blivit en tidig kvittering i andra halvleken, hade det kanske blivit fler mål. Nu gjorde Kalmar 0-2 mitt i den starka hemmapressen och då blev det ännu svårare för Mallbacken att resa sig.

Unga Mimmi Larsson reducerade till 1-2 i slutet men Kalmar kunde hålla undan. Nu är hemmapremiären avklarad och det gäller att ta nya tag i jakten på poäng.

Ola Carlsson
SR Värmland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista