Körslaget

Brons och guld till Team Rongedal

Team Rongedal fick på lördagen lämna Körslaget och hamnade därmed på en ärofylld tredjeplats. Men laget vann ändå kan man säga.

Operasångerskan Malena Ernman var med i lördagens program som gästartist och hon utsåg Team Rongedals operasolist, Torgny Persson till den bäste. En utmärkelse som betyder att han är inbjuden att sjunga på hennes konsert i sommar på Dalhalla.

Karlstads kommun fick valuta för sina satsade 100 000 kronor, som kommunen betalade för att få TV4:s program Körslaget att välja en kör från Karlstad. Team Rongedals tredjeplats efter lördagens semifinal innebär att laget får vara med i rutan i alla program, inklusive nästa veckas final. Serien blev rena PR-maskinen för kommunen alltså.

Den som följt tävlingen har kunnat se Karlstadsolen dyka upp på banderoller i publiken.

De stora framgångarna i Körslaget känns kul, säger körmedlemmen Ingrid Leander, som inte riktigt var beredd på att det skulle bli så intensivt som det har varit.

– Vi har åkt till Stockholm nu sju helger i rad och det har varit oerhört intensivt.

På programmet har det stått körrepetitioner så gott som varje dag.

– Första veckan tränade vi inte varje dag, för då insåg vi väl inte att vi behövde det, skrattar Ingrid Leander. Då trevade vi oss fram lite grand. Men sen så insåg vi ju att det bara var att köra.

Bröderna Rongedal har bjudit in kören att följa med på några spelningar i sommar, så gänget, som har blivit allt tajtare under resans gång kommer att fortsätta träffas även efter nästa veckas final.

Och så blir det ju en resa till Dalhalla också.

– Eventuellt ska kören sjunga då också, och det är ju ett fantastiskt pris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista