Rally

Klart för Rally Sweden 2011

Nu är det klart att Rally Sweden får VM-status även nästa år. Beslutet togs av internationella bilsportförbundet FIA på tisdagen.

Ett väntat men inte desto mindre efterlängtat besked, enligt Bertil Klarin, vd för Svenska rallyt.

– Ja, det är jättebra och mycket efterlängtat. Det är ett besked som jag har väntat på sedan i oktober förra året. Det har varit en massa turer fram och tillbaka som har gjort att inte internationella bilsportförbundet har gått ut med det här officiellt, men nu när det är ute på banan så känns det jättebra. Det är bara att ge järnet för framtiden, säger Bertil Klarin.

Beskedet innebär att Svenska rallyt nu kan börja jobba med samarbetspartners och sponsorer inför rallyt nästa år som kommer att köras mellan den 10 och 13 februari.

– Vi har nya bilar nästa år och kanske lite nya konstellationer och vem vet, vi kanske har en svensk med som sitter i någon av de bästa bilarna och det betyder ju oerhört mycket för intresset för arrangemanget. 

I och med att Rally Norway inte gick runt 2009 så ser det ljust ut för fortsatt VM-status för Svenska rallyt även i fortsättningen.

– Det är klart att finns inte Norge med på banan så har Sverige det enda riktiga vinterrallyt och det stärker ju våra chanser att bli en årligen återkommande arrangör i framtiden också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista