Torsby

Millopp för Fryxellska

Högstadieelever på Fryxellska skolan i Sunne har under förmiddagen idag genomfört det tredje loppet av fyra i skolans egna klassiker. De elever som deltar gör det frivilligt och idag står löpning i en mil på schemat.

Det här året har skolan satsat på något nytt och som kan ge mer motion. Eleverna springer så pass långt att det ger mycket träning i fyra olika moment. Det första var att springa uppför Finnfallet, sedan var det skidåkning i en mil, nu löpning en mil och sedan blir det cykel i maj.

– 250 deltagare är det i tävlingen och det är jätteroligt att så många ställer upp. Det har fungerat väldigt bra och varit lyckat med så många anmälningar och vi tror att vi kommer att fortsätta med det här, säger idrottsläraren Catharina Schelin.

– I en förlängning kan gymnasieskolan och Brobyskolan också hänga på. Är de intresserade får de jättegärna vara med avslutar Catharina Schelin.

Erika andersson har vunnit etappen med sprinten på Finnfallet och hon går in stenhårt för dagens tävling.

– Jag är jätteladdad, tycker om att springa så jag hoppas väl på en topp fem placering, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista