KARLSTAD

Branden på Metso Paper släckt

(Uppdaterad torsd 07:00) Branden som bröt ut vid Metso Paper på Lamberget i Karlstad, vid 14.20-tiden på onsdagen, kunde släckas relativt snabbt. Redan efter drygt två timmar kunde biträdande brandchef Hans Berged avsluta släckningsarbetet.

Men vilken orsaken var till branden, som härjade i Metso Papers forskningsanläggning, var ännu för tidigt att säga.

- Vi har fått en brand i vår forskningsanläggning, konstaterade Metso Papers informationschef Björn Engström, på onsdagen.

I annläggningen finns en pappersmaskin med heta komponenter och i processen finns också risk för dammbildning.

- Det är ingen bra kombination och det förekommer ibland att det blir en brand i en sådan anläggning, säger Björn Engström.

Om det också är orsaken till branden kan varken Björn Engström eller biträdande räddningschef Hans Berged svara på just nu.

- Men inom industrin är det inte ovanligt med små bränder i processen eftersom det är många varma ytor och mycket pappersdamm, säger Hans Berged.

Ett 50-tal personer var inne i lokalen när branden startade, men ingen person kom till skada. Några ur personalen försökte släcka, men lyckades inte. Släckningsarbetet pågick under två timmar, innan man vid 17-tiden kunde konstatera att branden var helt släckt. Under natten fanns en brandman på plats.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista