Sunne

Trygghet för utryckningspersonal

Vi hör av och till talas om brandmän och ambulanssjuksköterskor som hotats eller på annat sätt hindrats att utföra sitt arbete. För att lära sig mer och förbereda sig på sådana krissituationer hålls i dag en seminariedag i Sunne för personal som jobbar inom polisen, landstinget och kommunal verksamhet.

– För oss som jobbar inom räddningstjänst och ambulanssjukvård här så är det förhållandevis rätt så ovanligt. För polisen kanske det är mer vanligt i vardagen. Vi tycker ändå det är viktigt att ta del av den erfarenhet som andra har skaffat sig inom området och vad vi kan göra innan. Vi hoppas naturligtvis att det här aldrig kommer att ske, säger brandmästare Morgan Palmqvist.

– Än så länge är vi lyckligt ovetande om att respekten skulle ha minskat för räddningstjänst och ambulanssjukvården i länet. Det har väl förekommit några mindre incidenter, men personligen har jag eller mina arbetskamarater inte varit utsatta för något tidigare.

– Det är framför allt viktigt att veta vad vi kan göra om det händer. Vi kommer att ha besök av bland annat insatschefen från räddningstjänsten i Storgöteborg som kommer att berätta hur man valt att hantera frågan där gentemot kommunens skolor, socialen och så vidare. Jag tror och hoppas att det här kommer att bli jätteintressant, avslutar Morgan Palmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista