Karlstad

Hård kritik mot demensvården

Nu riktar en överläkare kritik mot Karlstads kommun efter att en långtidssjukskriven demenssköterska inte har ersatts med en vikarie.

Överläkare Ragnar Åstrand på Centralsjukhusets minnesmottagning kallar det ett svek mot demenssjuka och personal på kommunens särskilda boenden.

Han menar att länge nog har möjlighet till adekvat handledning saknats, och det har många gånger resulterat i remisser till minnesmottagningen.

"Vi kan inte ta på oss att vikariera i demenssköterskans ställe", skriver en mycket kritisk överläkare till vård- och omsorgsförvaltningen.

Men någon ny demenssköterska kommer det inte att bli på kommunens vårdboenden.

I ett svar till Ragnar Åstrand skriver verksamhetschefen Peter Nylander att aktuell tjänst inte kommer att tillsättas, utan kompetensen ska ses över hos de sköterskor som finns - och med det hoppas kommunen att man ska kunna säkerställa en god omvårdnad för de boende och handledning till personalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista