Karlstad

Dags för val till ungdomsfullmäktige

Listan är nu klar över vilka kandidater som står på valbar plats till ungdomsfullmäktige i Karlstad för nästa period, och valen ska ske under denna vecka.

– Just nu har vi en fokusgrupp tillsammans med kultur- och fritidsförvaltningen som jobbar med att se över biblioteket och en fokusgrupp har tillsammans med miljöförvaltningen varit med och planerat programmet på Stora torget i Karlstad inför eight hour. Sedan har många egna frågor som de vill driva och är engagerade i att starta olika evenemang, säger Sanna Andersson, student- och ungdomssamordnare.

Ungdomsfullmäktige är partipolitiskt obundet och de som är med representerar ungdomar i kommunen, men det politiska klimatet har påverkats av att ungdomsfullmäktige finns.

– Många nämnder kommer till våra möten och presenterar vad de tycker är viktigt och tar till vara på att det finns ett ungdomsfullmäktige i Karlstad, fortsätter Sanna Andersson.

– Att det är valår väcker samhällsengagemang och skapar intresse för att vara med och påverka, avslutar Sanna Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista