Befolkningen i Värmland ökar

Hagfors kommun fortsätter sin kräftgång när det gäller antalet invånare, och Karlstad ökar mest i befolkning, det visar färsk statistik som presenterades idag. Totalt sett ökar befolkningen i Värmland för första gånger på många år.

Vid årsskiftet hade värmland 273 563 tusen innevånare, det är en ökning med 144 personer om man jämför med samma tid året före.

Den kraftigaste ökningen skedde i Karlstad som ökade sin befolkning med 409 personer. Sämst befolningsutveckling under 2003 hade Hagfors kommun där antalet invånare minskade med 149 personer. Tvåa kommer Torsby kommun där antalet innevånare minskade med 93 personer.

Endast fem av värmlands 16 kommuner ökar i befolkningsantal, det är alltså Karlstad, samt Arvika med 40, Grums med 67, Hammarö med 70, och Sunne med 13 personer.

Totalt bodde det i sverige vid årsskiftet 8 975 670 invånare, en ökning med närmare 35 tusen personer, och det är den kraftigaste ökningen sen 1994.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".