Femte man efterlyst för dubbelmord

Polisen i Skåne har namnet på en femte person som kan vara inblandad i dubbelmordet på två värmländska män som hittades döda i bagageutrymmet på en utbränd bil i Halland i januari. Mannen är i 20-årsåldern och är efterlyst.

Husrannsakan gjordes i mannens bostad redan i slutet av mars, rapporterar TV 4 Nyheterna Värmland.

Kammaråklagare Måns Björklund i Malmö bekräftar att polisen söker den misstänkte och betecknar honom som "högintressant". Polisen vill förhöra honom så fort man får tag på honom.

Fyra andra personer har suttit häktade misstänkta för inblandning i mordet men släpptes i måndags förra veckan trots att misstankarna kvarstår.

Det gäller en 35-årig man som är misstänkt för medhjälp till mord samt hans flickvän, hans son och dennes kamrat som är misstänkta för skyddande av brottsling.

Björklund sade då att utredningen fortsätter både i Sverige och utomlands. Men han ville inte avslöja om man också kände namnet på den eller de som begick själva morden.

Polisen utgår från att mordoffren, en 25-åring och en 42-åring från Värmland, dödades på en gård i Dalbytrakten. Kropparna hittades den 6 januari i år i ett utbränt bilvrak på E 6 norr om Halmstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista