Friidrott

Förbundskapten infriar löftet

På lördag är det dags för årets upplaga av halvmaran Göteborgsvarvet. Stefan Olsson, förbundskapten för friidrottslandslaget, ska springa loppet i Robert Kronbergs gamla träningsdräkt.

På lördag är det dags för årets upplaga av halvmaran Göteborgsvarvet. Bland alla löpare kommer man att kunna se en välkänd person klädd i gult och blått.

Det är Stefan Olsson, förbundskapten för friidrottslandslaget, som ska fullfölja löftet han gav under Finnkampen i höstas att om både damerna och herrarna vann, så skulle han ställa upp och då även i en speciell utstyrsel.

Både herrarna och damerna vann. Löftet var villkorat så att den speciella utstyrseln skulle vara häcklöparen Robert Kronbergs gamla träningsdräkt som skulle stå till förfogande.

– Kronberg är en välväxt rackare, men kanske lite mindre än mig i omfång, trots allt, säger Stefan Olsson, som hoppas slippa problem med en sprucken dräkt under loppet.

Innan Finnkampen trodde inte Stefan Olsson på en dubbelseger, men under tävlingshelgen växte det fram både en stark lagkänsla och tur med marginalerna, så på söndageftermiddagen var det ett faktum att Olsson skulle bli tvungen att infria sitt löfte.

Träningen påbörjades efter jul-och nyårshelgen och har pågått fyra-fem månader.

– Jag känner mig så bra förberedd så jag tycker det ska bli himla kul att springa på lördag, avslutar Stefan Olsson.