ISHOCKEY

Prestberg tillbaka i Färjestad

Pelle Prestberg är tillbaka i Färjestad. Munkforsaren, som den senaste säsongen var Allsvenskans målfarligaste spelare, har signerat ett tvåårskontrakt med Färjestad BK.

– Vi är glada över att ha Pelle tillbaka i Färjestad. Han har visat att han fortfarande producerar och vi är säkra på att han kommer att göra det i Elitserien också, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

Han sköt imponerande 26 mål under sin senaste säsong i Färjestad men valde att ta steget till hårdsatsande Leksand efter säsongen 07/08. Där har han de båda senaste säsongerna producerat 30 mål per säsong i grundserien.

- Vi var ett av ligans poängsvagaste lag ifjol. Med de nytillskotten vi fått i truppen tror vi inte att det ska upprepas. Där spelar Pelle naturligtvis en framträdande roll. Vi vet att han fortfarande kan spela på en hög nivå. Han har en lättränad kropp och har visat i Leksand att han fortfarande kan producera poäng , säger Thomas Rundqvist.

Nu är Prestberg tillbaka i Elitserien och Färjestad och är väldigt nöjd med det.

- Det ska bli oerhört inspirerande och kul att Färjestad vill ha hem mig igen, säger Prestberg som kommer att flytta tillbaka till Karlstad under sommaren.

- Truppen i Färjestad ser riktigt intressant ut och som det ser ut nu finns många hemvändare och det kan bli en mycket rolig säsong, säger Prestberg.

Pelle Prestberg, 35, har spelat sammanlagt nio säsonger för Färjestad och bara tre spelare har producerat fler mål för klubben än munkforsaren Prestberg som på 538 matcher gjort 200 mål och 354 poäng.

Prestbergs bästa FBK-säsong var 06/07 då han svarade för 48 poäng (19+29) på 54 matcher. Den noteringen var i nivå med hans fantastiska rookiesäsong 97/98 då han sköt 29 mål och 44 poäng på 45 grundseriematcher och ytterligare 11 poäng (9+2) på 12 playoffmatcher på vägen fram mot Färjestads andra raka SM-guld. Insatsen gav honom titeln Årets Rookie.

De två senaste säsongerna har Pelle representerat Leksand i Allsvenskan och Kvalserien och har på två säsonger skjutit 139 poäng på 107 matcher.

Noterbart är att han båda säsongerna noterats för exakt samma poängskörd i grundserien - 30 mål och 31 assists - som kapten för det hårdsatsandade dalalaget.

Prestberg har gjort fyra A-landskamper sedan debuten 1998. Han har två SM-guld och tre silver med Färjestad och har dessutom spelat två säsonger - 00-02 - i Frölunda.