Midnattsolsrallyt

Rysk miljardär kör rally i Värmland

Den ryska miljardären Vladimir Antonov ställer upp i det svenska Midnattssolsrallyt som bland annat går genom Värmland i sommar. Antonov ska köra en Saab 99 Turbo, som är en kopia av en rallybil som kördes av rallyföraren Per Eklund.

Vladimir Antonov var tidigare delägare av holländska Spyker som köpte Saab. Men Antonov tvingades bort som ägare eftersom GM inte ville göra affärer med honom.

Årets rally startar onsdagen den 14 juli på Elmia i Jönköping. Torsdagen börjar med två specialsträckor i norra Småland och sedan körs fyra sträckor på Västgötaslätten på väg mot övernattningen vid Saabs Museum i Trollhättan.

Nästa dag går sträckningen genom Dalsland och södra Värmland och övernattning blir i Karlstad. Då har ytterligare sex sträckor avverkats. Den dagen avslutas med ett specialprov på Färjestadstravet.

Lördagen den 17 juli når rallykaravanen målet i centrala Västerås. Detta efter att ha klarat av fem sträckor i närheten av Filipstad, Nora, Örebro, Kolsva och Skinnskatteberg . Det avslutande provet körs mitt inne i Västerås.