Kunskapsbrist hos sjukhuschef

Förra slutenvårdschefen vid Torsby sjukhus, Karin Lundin, som fick lämna chefsskapet när bluffläkaren avslöjades, medger att hon har bristande kunskaper i personalfrågor.

Det framkommer i en skrivelse hon nu skickat till Socialstyrelsen. I skrivelsen ger Karin Lundin sin bild av den verklighet som rådde på sjukhuset från år 2000.
Mycket var kaotiskt efter det att hennes företrädare hösten 2001 slutade under stor uppståndelse, efter en konflikt med landstingsledningen. Eftersom han gick på dagen satte han aldrig in Karin Lundin i alla de planer och ärenden som var aktuella. Någon hjälp från Karlstad kom det inte heller. Vid sjukhuset fanns det heller inte någon fungerande stab som hade hand om personalärenden, och först efter påtryckningar fick man en personalsekreterare 1 dag i veckan. När det gäller ansvarsfrågor så fick Karin Lundin sitt anställningsavtal först på sommaren 2002, men där stod ingenting om ansvarsfrågor. Karin Lundin avslutar sitt brev till Socialstyrelsen med att hon är oerhört ledsen övar att hon inte hade större kunskaper när det gäller personalfrågor, för då hade den nuvarande situationen aldrig uppkommit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista