Arbetslivsministern på besök i Värmland

När arbetslivsminister Hans Karlsson var på arbetsplatsbesök hos bland andra Stora Enso i Skoghall i går blev han imponerad av de garderingar mot oseriösa underentreprenörer och eventuell illegal arbetskraft som gjorts av NCC, Stora, och byggfacken i samarbete.

Hans Karlsson tycker det är bra att innan miljardsatsningen på ny sodapanna och många hundra byggjobb dras igång, det blir ordning och reda och kontroll av dom som skall utföra jobbet i Skoghall, så att svartjobb och skattefiffel undviks.

Den 40-veckorskurs för arbetslösa invandrade snickare och murare, som dragits igång av Länsarbetsnämnden i samarbete med byggfacket, imponerade på arbetslivsminister Hans Karlsson, när han i går besökte TBM- kursen på Örsholmen i Karlstad. Hälften av deltagarna är svenska byggnadsarbetare och hälften har invandrarbakgrund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista