Konsumentverkets flagga kan komma att hissas på en ny plats i Karlstad nästa år. Foto: Patrik Lundin/Scanpix/SvD
KARLSTAD

Konsumenteverket söker nya lokaler

Konsumentverket kan komma att flytta från sina nuvarande lokaler vid Tullholmsviken. Det statliga verket behöver minska sina hyreskostnader och det blir billigare hyra i nya CCC.

Konsumentverket kan bli den första större hyresgästen i nya CCC i Karlstad, som just nu håller på att byggas om till ett kombinerat konferens- och kulturcenter, det erfar Sveriges Radio.

Konsumentverket har försökt att förhandla ner hyran med den nuvarande hyresvärden Klövern för lokalerna vid Tullholmsviken, men utan framgång. De nya lokalerna i konferenscentret ligger i tre plan och är mindre till ytan men kostar också 400 000 kronor mindre per år.

Konsumentverkets nuvarande hyreskontrakt går ut under nästa år och därför har myndigheten möjlighet att flytta tidigt utan risk för dubbla hyror.

CCC beräknas stå klart i januari nästa år och kommer bland annat att rymma en stor konserthall med plats för omkring 1 600 åhörare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".