1 av 2
SR Värmlands utsände intervjuar en av målskyttarna Johan Bertilsson. Foto: Ulla Walldén, SR Värmland.
2 av 2
Den andre målskytten för Degerfors, Sebastian Henriksson. Foto: Ulla Walldén, SR Värmland.
FOTBOLL

Bertilssons drömmål gav ny Degerforsseger

Degerfors är fortsatt obesegrat på Stora Valla i år. I en lite trög tillställning mot bottenkämpande Väsby, vann man med 2-1. Bland annat efter ett drömmål av Kalmarflyktande Johan Bertilsson. I Väsbyförsvaret fanns bland annat Sunnebekantingen Carl Nyström.

Matchen mot Väsby var Johans näst sista. Och det 2-0 mål han bjöd Stora Valla-publiken på kommer det snackas om långt efter att han flyttat till Kalmar. En dribbelshow utöver det vanliga, som avslutades med en rundning av målvakten och mål.

Degerfors gjorde dock inte en av sina starkare insatser. Faktum var att Väsby var nog så bra med, tills Sebastian Henriksson och Johan - inom fem minuter i mitten av halvlek ett - gjorde varsitt mål.

Andra halvlek präglades av ett säkerhetsspelande hemmalag.  Inte ens en slumpartad reducering av Väsbys Fredrik Holster skapade någon riktig nerv i matchen.

Skickligt mittlås i Väsby-försvaret var Sunnesonen Carl Nyström, som värvades från Värmlandsklubben förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".