En midsommarnattsdröm i Berättarladan. Foto: Per Berg/SR
Västanå teater

Ridån går upp för midsommarnattsdrömmen

Nu är det bara några dagar kvar innan En midsommarnattsdröm har premiär i Berättarladan i Sunne. Det är tredje gången som Västanå teater spelar Shakespeare och regissören Leif Stinnerbom har förlagt komedin till tiden mellan asatro och kristendom.

Mer än 10 000 biljetter har redan sålts och fem dagar innan premiären pågår de sista finjusteringarna.

– Det känns nog som det ska. Lite pirrigt men samtidigt ganska lugnt. Vi vet vad vi har kvar att göra och det kommer vi att hinna göra. Så vi ser fram emot midsommardagen med förtröstan, säger Leif Stinnerbom.

Förra årets uppsättning sågs av över 20 000 besökare, en siffra som skulle vara svårt att försöka leva upp till.

– Det är inget som vi går och tänker på. Vi tänker berätta en hitoria och vi försöker göra det så intressant och spännande som möjligt. Sen får man bara hoppas att publiken ska gilla det.

Enligt flera publikundersökningar som teatern har gjort så har Västanå blivit en viktig del i den värmländska kulturnäringen.

– Ja, 70 procent av vår publik kommer utifrån, bor på hotell och stannar ofta i några dagar och åker runt i Fryksdalen. Men nästan alla säger att anledningen till att de kom hit överhuvudtaget är att de ville se Västanå teater. Så det känns ju väldigt kul om vi kan medverka till att andra aktörer i Fryksdalen och i Värmland får besök utifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".