Kvinna dömd för mord på jämnårig i Karlstad

En 44-årig kvinna dömdes idag av Karlstads tingsrätt till fängelse i tio år för att ha mördat en jämnårig man i Karlstad.

Kvinnan som nu dömts för mord har tidigare haft ett förhållande med den mördade mannen. Båda har länge missbrukat alkohol och vid tiden för mordet bodde mannen i ett skyddat boende i stadsdelen Herrhagen. Kvinnan hade permission från ett behandlingshem.

I mitten av januari sökte kvinnan upp mannen i hans lägenhet och det uppstod bråk. Enligt kvinnan hade mannen uttalat sig nedlåtande om henne och hon hämtade då en kniv som hon högg i mannen bröst och lår.

Kvinnans dotter kom till lägenheten och larmade polis och ambulans. Mannen avled senare på kvällen på sjukhus.

Vid rättegången har kvinnan erkänt att hon knivhuggit mannen men att hon inte haft någon avsikt att döda honom.

Kvinnan har tidigare dömts för förmögenhets- och narkotikabrott och har genomgått rättspykiatrisk undersökning som visar att hon HAR en psykisk störning men den bedöms inte som allvarlig.

I sin dom skriver tingsrätten att kvinnan utövat kraftigt våld mot en mer eller mindre försvarslös person - och dömer henne till tio års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".