Karlstadlärare polisanmäld för kränkande beteende mot elever

Skolledningen vid Tingvallagymnasiet i Karlstad har nu polisanmält den lärare som misstänks ha uppträtt kränkande mot två manliga elever på skolan.

För två veckor sen blev skolledningen kontaktad av föräldrarna till två elever vid skolan som upplevt sig kränkta av lärarens beteende.

Efter samtal med både föräldrarna och den berörda läraren blev läraren avstängd från sin tjänst i onsdags.

Enligt uppgift har läraren använt kränkande språkbruk och tilltal. Han påstås även haft ett närgånget beteende som upplevts som kränkande.

Han har också fotograferat eleverna tillsammans med andra elever och enskilt och enligt föräldrarnas uppgift har läraren då låst dörren.

Föräldrarna har även lämnat uppgifter om att läraren utlovat höga betyg till deras ungdomar.

Läraren har inte kunnat ge någon fullgod förklaring till sitt beteende och skolledningen beslutade sent i går kväll att polisanmäla läraren.

- Det uppstår mycket frågor när något sådant här händer och därför koncenterar vi oss på att ta hand elever, personal och föräldrars oro, säger Ola Lundberg rektor vid Tingvallagymnasiet. Det är nu polisens sak att utreda om brott begåtts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".