Karlstad - Europas ungdomshuvudstad?

Karlstads kommun kan vinna titeln Årets ungdomshuvudstad. Karlstad har nominerats tillsammans med tre andra städer i Europa.

Enligt EU-organisationen European Youth Forum har Karlstad presenterat ett ambitiöst program och är bra på att involvera unga i olika typer av arrangemang. Konkurrenterna om titeln är Derry i Storbritannien, Maribor i Slovenien och Goes i Nederländerna. Vinnaren utses i oktober men det blir inte förrän år 2013 som den vinnande kommunen kan kalla sig ungdomshuvudstad.

--Det känns väldigt glädjande och det visar att vi även i ett internationellt perspektiv är en kommun som ligger långt framme i vårt arbete med barn och unga, säger Lena Melesjö Windahl (S), kommunstyrelsens ordförande.

Utmärkelsen European Youth Capital delas ut varje år till en europeisk kommun med innovativa och erkända barn- och ungdomssatsningar. Utmärkelsen gäller under en ettårsperiod då kommunen får presentera sin verksamhet i Europa för barn och unga inom det politiska, sociala, ekonomiska och kulturella området.

--Om vi vinner kommer vi att arbeta ännu mer med de här frågorna och låta barn och unga från Karlstad ta steget ut i Europa, säger Lena Melesjö Windahl.