karlstad

Dags att digitalisera stan

Digitala informationsautomater, så kallade e-kiosker, skulle utveckla det kulturella och sociala livet i Karlstad, det tycker Ali Mohammad Aghazamani som är student vid universitetet. Han har skickat in ett förslag om e-kiosker till Karlstads kommun.

Ali Mohammad Aghazamani är 30 år och egen företagare i Iran. Han kom till Sverige i augusti förra året för att läsa masterprogram i industriell ekonomi på karlstad universitet. Ali har hittat en hel del problem som Karlstad har när det gäller kultur och sociala möjligheterna, därför bestämde han sig för att skicka in ett förslag till Karlstad kommun på ändringar som kan påverka det kulturella och sociala livet i Karlstad.

I det förslag Ali skickat in finns det bland annat en e-kiosk. Kiosken ska hjälpa till och öka informationsflödet i Karlstad och motivera bland annat turister att använda sig av dem.

Kioskarna ska innehålla bland annat onlineguider som visar alla händelser som sker i Karlstad. Och samtidigt ska man kunna få information om nya tidskrifter och böcker som man kan låna på stadsbiblioteket.

De här kioskerna ska kunna innehålla biljetter till olika events, till exempel konsertbiljetter och biobiljetter. Allt detta kan underlätta för Karlstadborna och turisterna att få slippa gå till en speciell plats för och få tag i dessa biljetter och istället kunna göra det mitt i stan när man själv har tid.

Kioskerna kommer se ut som bankomater och placeras på populära platser i Karlstad, bland annat universitetet och Stora torget.

– Det här är behov som är viktiga för att Karlstads kultur och sociala del ska kunna överleva, säger Ali Mohammad Aghazamani