Torsby

Reporter fann vilsna turister

Den holländska familj som gick vilse i söndagskväll har återfunnits välbehållen, och det var P4 Värmlands reporter Lennart Nordenstein som hittade dem.

Familjen gick under söndagen vilse på vandringsleder utanför Lekvattnet i Torsby kommun och kontaktade polisen via telefon. Polisen sökte familjen under natten utan resultat, men nu har alltså Lennart Nordenstein hittat dem.

– Jag chansade bara och tog en väg också körde jag bara så långt som det bara gick, nästan intill Norksa gränsen och precis när jag ska vända på en vändplan så ser jag en man och två barn.

Familjen hade sökt skydd för natten i ett öde hus på norska sidan om gränsen och därifrån ringt vänner i deras hemland Holland för hjälp.

Vännerna hade i sin tur via campingen i Lekvattnet tagit kontakt med polisen i Värmland för att hjälpa familjen hitta tillbaka till campingen.

Polisen meddelades runt 21:30 under söndagen om att familjen gått vilse och under natten har polisen sökt igenom hus längs lederna på den så kallade sjutorpsleden utan resultat, men nu har alltså Lennart Nordentein, reporter på P4 Värmland, hittat dem.