"A night at the opera" på Dalhalla Foto: Sven Park
Karlstad

Queen-hyllning till London?

Karlstadsuppsättningen av "A night at the opera",en hyllning till den engelska gruppen Queen, kanske ska spelas i London. Det hoppas körledaren Erik Rynefors.

I slutet av oktober är det nypremiär på Scalateatern i Karlstad på den kritikerrosade föreställningen "A night at the opera" som är en hyllning till den engelska gruppen Queen. Ensemblen har under året gjort stor succé på Dalhalla i Dalarna och även turnerat i Sverige. Nu hoppas körledaren och producenten Erik Rynefors att få delta i Queens 40-årsjubileum i London nästa år med en uppgraderad uppsättning.

--En obeskrivlig lyckokänsla för ensemblen under och efter succén i Dalhalla i fredags inför nära 4 000 i publiken, gör att vi inte kan sluta nu, säger Erik Rynefors.

Ensemblen har som mål att med given första akt och med uppgraderad version av hitkavalkaden i akt 2 fortsätta under 2011, som också är 40-årsjubileum för Queen. Under jubileumsåret är det stora målet att få presentera showen i England.

"A night at the opera" har nypremiär på Scalateatern i Karlstad den 29 oktober, exakt på dagen två år efter premiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista