Björnen kan ha varit New Foundland-hund

Björnen i Tyrskogen norr om Färjestads travbana kan ha varit en New Foundland-hund. Det misstänker i alla fall Karlstadpolisen efter ett samtal från en fundersam hundägare.

Det var i söndags kväll som länsstyrelsen gick ut med en varning om att en björn setts nära Tyr-stugan norr om Färjestad. Varningen gick ut i både radio och TV.

Efter det blev polisen uppringd av en man som sa att det nog var hans hund som en motionär sett i spåret nära Tyr-stugan. Han hade nämligen observerat hur rädd en kvinna blev för hans välbyggda New Foundland-hund.

Så när han samma kväll såg att det varnades för björni just det område han rastat sin hund ringde han polisen och berättade sin historia.

Länsstyrelsens rovdjursexperter har ju heller inte sett några som helst spår av björn i området så kanske hundversionen är den som ligger sanningen närmast.

Dock kan det kanske vara värt att vara extra uppmärksam i Tyrs motionsspår -  man vet ju aldrig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista