Rånarna kom över lite kontanter

Enligt Ulf Christoffersson, vd för Westra Wermlands Sparbank i Värmland, har rånarna endast kommit över små mängder kontanter.

-Det var ganska mycket folk inne på banken, ett 15-tal kunder och personalen på sju personer, säger Christoffersson till TT.

Christoffersson berättar för TT att rånarna genom vapenhot tvingade kunder och personal ned på golvet.

-Kunder liksom personalen har fått rejäla anvisningar. De här gossarna är ju nervösa och vidtar åtgärder för att hålla kunder och personal stilla.

Ingen har dock skadats fysiskt.

-Det verkar som om att de kommit över kontanter, men ganska små mängder. Men det viktiga är ju att det inte blivit några fysiska skador. Samtidigt vet vi att sådant här är oerhört plågsamt för dem som drabbas, säger Ulf Christoffersson.

Han vet av egen smärtsam erfarenhet. Westra Wermlands Sparbank har flera fristående kontor i västra Värmland och kontoret i Charlottenberg har råkat ut får två rån, dels i fjol, dels för tre år sedan.

-Nu försöker vi i första hand ta hand om våra kunder och vår personal så bra som möjligt. En krisgrupp är på väg till Årjäng. Jag vet vilka konsekvenser ett rån kan få för dem som drabbas, säger han.

För fyra år sedan rånades Nordeas bankkontor och Posten i Årjäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista