1 av 2
En handelspark i Töcksfors som Conceptor vill ha färdig lagom till påsken 2012.
2 av 2
Handelsparken i Charlottenberg ska stå färdig sommaren 2012.
Töcksfors/Charlottenberg

Västvärmland får 500 nya jobb

Uppemot 500 nya jobb skapas i Charlottenberg och Töcksfors när det norska företaget Conceptor öppnar två nya handelsparker inom två år. Satsningen på över 200 miljoner norska kronor.

Conceptors satsning vänder sig till andra kundkategorier än vad som finns idag i dom redan etablerade köpcentren:

– Vi vänder oss till de aktörer/butiker som är i behov av stor butiksyta. Ingången till butiken blir direkt mot parkeringsplatsen. Så vi bygger inte traditionella köpcentra, säger Ole Johan Krog, projektledare i Conceptor Eiendomsutveckling.

Norrmännen spenderade förra året rekordsumman elva miljarder kronor i Sverige, varav fem miljarder hamnade i Värmland. Ännu mer räknar det norska fastighetsbolaget Conceptor med att norrmännen kommer att spendera på nya handelsparker i Charlottenberg och Töcksfors.

Över 200 miljoner kronor kostar satsningen och företaget vänder sig till andra kundkategorier än de redan etablerade affärskomplexen. Satsningen ska ge uppemot 500 nyanställningar i till exempel bygg, vitvaru- och elektronikbutiker.

– I Töcksfors, som blir cirka 22 000 kvadratmeter stort, räknar vi med cirka 400 anställda när allt är klart. I Charlottenberg, som ska blir 12 000 kvadratmeter stort, räknar vi med cirka 90 anställda, säger Ole Johan Krog.

Conecptors plan är att öppna i Töcksfors påsken 2012 och Charlottenberg under sommaren samma år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".