Årjäng

Kommunen ska bygga bort bostadsbristen

Det saknas bostäder i Årjäng och Töcksfors för de omkring 400 personer som kommer att anställas när det norska företaget Conceptor öppnar en ny handelspark i Töcksfors sommaren 2012. För Årjängs kommun har det blivit en utmaning att hinna bygga nya bostäder och det råder redan idag bostadsbrist.

– Det är ju en satsning som är väldigt positiv för kommunen. Planerna är klara och vi hoppas att bli klara till 2012 när handelsparkerna öppnar, säger Katarina Johannesson är kommunalråd i Årjängs kommun.

Det norska företaget Conceptor storsatsar ju på två handelsparker i västvärmland, ett i Charlottenberg och ett i Töcksfors på hela 60000 kvadratmeter affärsyta som i huvudsak vänder sig till spenderglada norska kunder. Det beräknas ge 400 nya jobb i Töcksfors sommaren 2012, men till det saknas det alltså bostäder, som nu Årjängs kommun måste skaka fram snabbt, och kundtrafiken till Töcksfors kommer troligen att öka ytterligare framöver när norrmännen får en motorväg från Oslo till värmlandsgränsen.

– Det blir ju en väldig fördel för oss när vi får kanske en timmes resväg till Oslo. Det blir väldigt nära till närmsta storstad, säger Katarina Johannesson.