Karlstad

Jula öppnar i Välsviken

Jula Postorder AB etablerar sig i Välsvikens handelsområde. Butiken blir 3 500 kvadratmeter stor och kommer att vara klar senast sommaren 2012. Butikskedjan har i dag cirka 30 butiker i Sverige.

Teknik och fastighetsnämnden i Karlstad beslutade vid sitt möte idag (onsdag) att teckna ett exploateringsavtal med G & K Blanks Fastigheter AB som är Julas fastighetsbolag.

Företaget köper 3 500 kvadratmeter byggrätt inom fastigheten Karlstad Handlaren 1 och har förtur fram till 2012-06-30 att köpa ytterligare 8 500 kvadratmeter byggrätt. Företaget har som avsikt att utveckla byggrätten tillsammans med andra intressenter. Totalt omfattar avtalet hela fastigheten Handlaren 1. De första 3 500 kvadratmetrarna som kommer att bebyggas ligger i områdets östra del närmast ICA Kvantum.

– Kommunen är mycket glad för att Jula beslutat sig för att etablera en butik i Välsviken. Teknik- och fastighetsförvaltningen har det senaste året noterat ett starkt växande intresse för området och Julas inriktning passar perfekt in i den profil som är tanken med handelsområdet, säger Hans Wennerholm, teknik- och fastighetsdirektör, i ett pressmeddelande från Karlstad kommun