Filipstad

Kalhyttans friluftsområde ska utvecklas

Filipstads kommun har fått drygt 20 miljoner kronor till ett projekt för att utveckla Kalhyttans friluftsområde i Filipstad. Bland annat ska man investera i en ny konstsnöanläggning och en ny servicebyggnad, men tanken är att man också ska locka entreprenörer till Kalhyttan för att göra det till ett hälsocentrum.

Storsatsning på Kalhyttan

20 miljoner kronor kommer att investeras i Kalhyttans friluftsområde i Filipstad. Bland annat ska man investera i en ny konstsnöanläggning och en ny servicebyggnad.

Men förutom de materiella investeringarna kommer den nytillsatta projektgruppen även att jobba för att locka entreprenörer till Kalhyttan för att göra det till ett hälsocentrum.

- Det görs för värmlänningen och för att förbättra vår fysiska status, säger Claes Hultgren, kommunchef i Filipstad och engagerad i projektet.

Projektet med att utveckla Kalhyttan kommer att pågå till och med juni 2012. Av de 20 miljoner som nu finns att tillgå i projektet kommer den största delen från Europeiska Regionala Fonden, men även Filipstads kommun, Region Värmland och fyra andra värmländska kommuner tillhör finansiärerna.

- Det här är ingen konkurrerande verksamhet, utan en kompletterande verksamhet till de andra anläggningarna i Värmland, säger Claes Hultgren.